Velkommen til Børnehaven Kahytten!

Kahytten

Skolevej 4, Espe

5750 Ringe

Daglig leder Lene Bøje

Kære forældre.

Kahytten er en del af Landsbyordningen på Espe Skole.

Officiel åbningstid:

Mandag – Torsdag. 6:30-16:45

Fredag: 6:30-15:45

Der er mulighed for at søge udvidet åbningstid om morgenen, såfremt jeres

arbejdstid kræver det.

Elektronisk komme/gå skærm:

I køkkenet hænger en elektronisk tavle, hvor I som forældre har ansvar for at taste jeres barn ind ved aflevering og ud ved afhentning. Her påføre I også afhentningstidspunkt og hvem der henter. Dette er særligt vigtigt, hvis det er andre end jer der henter, da vi ellers ikke må udlevere børnene.

Børnegrupper:

Børnene er opdelt i 3 grupper om formiddagen. Grupperne er nogenlunde aldersopdelt i Store- Mellem- og Lillegruppen.

Barnets kontaktperson er den samme fra start til slut i børnehaven. Vedkommende pædagog afholder forældresamtaler m.m.

Dagsrytme.

Vi bestræber os på, at starte dagen så stille og roligt, omkring morgenmaden i køkkenet frem til klokken 8:00.

Det er vigtigt for os at få taget godt imod alle børn, det kan give en positiv start på dagen, som har stor betydning på forløbet af resten af dagen for barnet. Husk at en lang afsked ikke nødvendigvis er en god afsked, men tværtimod kan gøre det sværere for barnet at give slip på jer.

Klokken 9:00 begynder vi at rydde op, gå på toilettet og vaske hænder, så vi er klar til at samles i grupper og spise frugt.

Personalet har planlagt pædagogiske aktiviteter for børnene frem til klokken 11:30, hvor der spises madpakker. Hold øje med opslag i gangen, på den elektroniske tavle i køkkenet og i nyhedsbrevene.

Aktiviteterne er tilpasset et overordnet årshjul der sikrer, at vi tilgodeser hele barnets udvikling. Aktiviteterne kan foregå både ude og inde afhængig af indhold og årstid.

• Sproglig udvikling

• Natur og naturfænomener

• Barnets alsidige personlige udvikling

• Krop og bevægelse

• Kulturelle udtryksformer og værdier

• Sociale kompetencer

• Digital læring

En af mange fordele ved at være en landsbyordning.

En anden kunne være, at alle vi voksne i hele organisationen arbejder efter fælles værdier. At vi kender hinanden godt. At børnene har et godt kendskab til skolens lokaler og udearealer. At de kender lærerene inden de starter på skolen.

Hver gruppe har en fast tur-dag ud af huset, eller en planlagt aktivitet på legepladsen.

Efter frokost kommer børnene på legepladsen. De børn der har behov for en middagslur, bliver lagt til at sove på stuen. Det kan sagtens forekomme, at små grupper af børn laver særligt tilrettelagte forløb med en voksen frem til eftermiddagsmad. Her tænkes især på pædagogisk udvikling for det enkelte barn.

Der spises eftermiddagsmad mellem 14:00 og 14:30, hvilket kan foregå både ude og inde afhængig af vejr og vind.

Der leges alene eller i mindre grupper resten af dagen, indtil børnene løbende bliver hentet.

Praktiske informationer:

Hver dag medbringer hvert barn et stykke frugt/grønsag til fælles frugtfad, som spises om formiddagen.

En madpakke til frokost og en madpakke til eftermiddag, som stilles i køleskabene i garderoberne.

Skiftetøj må der gerne være rigeligt af, hvis børnene bliver våde eller kommer for sent til toilettet.

Overtøj og fodtøj efter årstiden, husk det kan være koldt først på dagen også om foråret og sommeren.

Vi glæder os til vores fremtidige samarbejde.

Kærlig hilsen personalet i Kahytten.